03 September, 2011

"Ив Сен Лоран" от Лоранс Бенаим

Вижте с какво се сдобих днес! От кога чаках да намеря някъде биография на Yves Saint Lauren и ето, че и този ден дойде! :D Нямам търпение да я почна затова ви оставям с корицата и резюмето на книгата.

Първата книга от поредицата за мода на издателство „Колибри“ е посветена на Ив Сен Лоран. В поредицата ще се появят биографиите на Прада, Армани, Версаче и др.

"Ив Сен Лоран" разказва живота на големия моден дизайнер, заявил на тринайсетгодишна възраст: „Един ден името ми ще е изписано с огнени букви на „Шан-з-Елизе.“ Това е разказ за младежа в тъмния костюм, който на двайсет и една години наследява Кристиан Диор, за мъжа, който минава през депресии, алкохол, наркотици и електрошокове, за твореца, който заедно с Пиер Берже, своя делови и интимен партньор, създава неподражаемата империя на модата. Биографията на Ив Сен Лоран от френската журналистка Лоранс Бенаим е посветена на трудния и вълнуващ път на моделиера с тънък вкус и неповторим усет за женската дреха, но и на невероятния и непознат свят на висшата мода.

1 comment:

Emil Kirov said...

Благородно ти завиждам...