05 August, 2011

FIVE on FIRE: with Sofi

В този така мрачен ден ви представям един човек в пълната му противоположност. Софи е истинско слънце - грее през цялото време с лъчезарната си усмивка, дали зад обектива, или пред него - няма значение. Както вече се досещате Софи е фотограф. Излишно е да казвам, че е страхотна в работата си, защото то просто е очевидно.

Според скромното ми мнение, един фотограф трябва да умее да улавя точния момент, в който си самият себе си без излишни заучени пози. Убедих се, че Софи умее това в мига, в който попаднах на блога й. Въпреки че тя снима предимно поп фолк певци, които обикновено позират по един и същи начин, пред обектива на Софи изглеждат изненадващо естествено и смея да кажа, че наистина ми харесват. Сигурна съм, че и е трудно с капризите на всяка една "звезда", но тя се справя повече от перфектно, защото фотографиите й са зашеметяващи.

Може да разгледате фотографиите на Софи на следните линк връзки:
http://feelingsbysophie.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/53390257@N06/

Софи, благодаря ти сърдечно за участието и ти пожелавам много професионални успехи!

Ето и петте неща, които я правят щастлива. :)

Текст и фотографии: Софи

От както получих мейл от Неси се замислих какво ме прави истински щастлива... Няколко дни умувах върху въпроса, в първия момент не можах да се сетя за 5 неща, но с течение на часовете открих, че щастлива ме прави всяко едно нещо, което ми донесе усмивка. Аз съм лъчезарен човек /поне така казват/ често се усмихвам и обожавам онова... хубавото чувство... щастието ;)

1. Звучи банално, но Любовта.
Прави ме щастлива всеки един жест, всяко докосване, всяка усмивка, всеки поглед, с който ме дарява моето момче. Заедно сме от 11 години, но любовта ни е точно както в началото. Не знаеш какво да очакваш, всеки път, когато го погледнеш в стомаха ти нахлуват пеперуди, изтръпваш от всяка мисъл за него, когато не си с него не спираш да мислиш колко ще е хубаво да сте заедно, търсиш го, оглеждаш се за него, той постоянно е в мислите ти. Това за мен е любовта, влюбена съм и се надявам още дълги години да се чувствам така.

2. Фотографията.
От година вече се занимавам професионално с фотография. Може би сте виждали кадрите ми, може да не сте. Държа обаче да стане ясно, че въпреки сферата /музикална/ в която работя, аз съм отворен човек и ценя всякакъв вид изкуство. Харесва ми това, че успявам да покажа едни преекспонирани лица, по моя начин, по начина по който аз ги виждам. Харесвам си работата, радвам се, че фотографията се превърна в моя професия и че има хора като тези които ме откриха, и ми подадоха ръка.

3. Морето.
Може би защото ти пиша от морето... не знам. Но тук по Българското черноморие се чувствам изключително добре, действа ми много зареждащо и успокояващо. Мога спокойно да кажа, че ме прави щастлива.

4. Спокойно изпитата чаша кафе сутрин.
Обичам сутрин никой да не ме тормози, да си направя кафенце спокойно, да си го изпия докато гледам телевизия, чета списание, или преглеждам блоговете и фейсбук.

5. Добрата дума за работата ми.
Радвам се, когато съм оценена високо за свършената работа. Може би нямаше да го напиша това, ако преди ден не се беше случило нещо важно за мен свързано с работата ми. За сега няма да издавам къде и кога, но май ще има мой кадър в женско списание. Следете блога ми, там ще пусна скан ако станат нещата. ;)

2 comments:

Yana said...

Поредните мои поздравления за теб, Неси и за Софи!Харесвам нейните фотографии и нейното лъчезарно излъчване.Благодаря за представянето! :-)

SM said...

Един от малкото фотографи, които успяват да направят поп фолк певици да изглеждат естествени и семпли. А това си е постижение (с извинение към любителите на жанра). Друго какво да кажа - много положителен и слънчев човек и с радост чета всеки един от постовете и.