22 July, 2011

FIVE on FIRE: with Ellaine

Днес ще ви представя едно обикновено момиче с една не толкова обикновена история. Причината да кажа тези думи се крие в това, че тя ме изненада много приятно със... самата себе си! За сега всичко това вероятно ви звучи някак странно, но малко по-надолу ще разберете какво имам в предвид.

Ели е един толкова слънчев и позитивен човек, че няма как да не ви направи впечатление. Тя е създателка на блога http://mademoisellaine.blogspot.com/, където показва своя собствен стил, прекрасните си фотографии и още куп други приятни неща. Но преди всичко тя е тясно свързана с модата, просто и е заложено в гените. Ето тук вече е моментът за необикновената и красива история, която с радост бих се радвала да чуя, защото една от най-великите дизайнерки присъства в нея, а именно Коко Шанел.

Ели, благодаря ти за участието и ти пожелавам да покориш още много, много върхове!

А сега ви представям петте неща, които я правят щастлива. :)

Текст: Ellaine
Фотографии: Ellaine и .NET

Много мислих кои са 5-те ми най-любими неща… и те разбира се, се оказаха повече от пет, НО направих жертва и съкратих някои. :) И понеже аз съм един оптимистичен човек и общо взето много неща ме карат да съм усмихната и щастлива, реших да напиша 5-те най-важни неща за мен - не се различават от тези на повечето писали за рубриката, но колкото и да са „еднакви” толкова и са различни и индивидуални за всеки човек. Та, ето ги моите 5:

1. Некомерсиалната музика - Музиката като цяло е нещо жизненоважно за мен - винаги си вървя с личен саундтрак. :) Когато „творя” модни скици например, пускам някой непознат до момента сет или албум или компилация от различни песни и оставям ръката ми да си танцува по листа - така нещата винаги се получават при това от само себе си! Особеното в моите отношения с музиката е, както каза веднъж един приятел: „Ти си търсач на странна музика” - Обожавам да търся всякаква музика в различни сайтове - ровя се много! Така намирам изпълнители, които след време започвам да следя по-сериозно. Пример за това са: Моят любим - Mayer Hawthorne, Toro Y Moi, Washed Out - стилово се различават, но точно в това е идеята! В блога ми скоро бях постнала един много добър сет на Drake и James Blake - слушам го докато рисувам. От по-комерсиалните много харесвам: Lykke Li, Kanye West, MGMT, Florence & the Machine, Adele и Gorillaz.

2. Храна - Аз съм bon vivant, голямо gourmet! И като всички такива хора и за мен храната е повече за удоволствие отколкото за запълване на апетита. Но! В храната, за мен, най-важно е тя да е вкусна - на второ място е вида, аромата и атмосферата - като не искам да прозвучи, че на тях не обръщам внимание - напротив. Забелязвам често, че се заглеждам повече в ресторантчета, пекарни, сладкарници и въобще апетитни местенца за хранене, отколкото в магазини за дрехи. Нямам любимо заведение - аз имам места за различни неща - ако бързам и искaм да хапна нещо на крак, минавам през Butchers за сандвич с прошуто и моцарела, ако ми се пие Лате - минавам през Costa, за сладолед най-обичам Confetti, a в Sofi правят кроасани с масло почти като тези във Франция! Има едно нещо обаче, което обичам повече от тези места и това е сама да готвя - специалитет ми е сьомгата с прошуто и картофите соте.

3. Фотографията ми е просто хоби. Обичам да снимам и се радвам, че снимките, които правя се получават - обяснявам си го с това, че съм идеен човек и… бълвам идеи (Мога да се похваля с един успешен проект - албумите на класа за края на 5-те гимназиални години са мое дело)!
Много харесвам Terry Richardson (но него кой не го харесва), а от скоро харесвам и Tony Kelly - рекламата за American Apparel е жестока! Kamel Lahmadi (Style and the city - Paris) е любимият ми стрийт стайл фотограф - снимките му са толкова непринудени – по невероятен начин улавя момента! Като стана въпрос за стрийт стайл, не мога да не спомена I saw you standing – много свежа идея за стрийт стайл под формата на видео клипове. От скоро обаче забелязвам, че маалко са се отклонили от основната идея – а нея мисля аз да я приложа скоро време в моя блог (Даже това ми е “must do”).

4. Модата - тук дълго време се чудих какво да напиша - никога не съм си обяснявала защо искам да се занимавам с мода - исках го още като бях много малка, когато рисувах принцеси с пищни рокли…май ми е заложено в ДНК-то още от времето на пра-дядо ми, който е бил шивач, учил и работил дълго време в Париж, дори мога да се похваля с това, че лично е познавал Коко Шанел (Понеже историята е твърде увлекателна спирам да разказвам до тук, защото много сериозно ще се отплесна, но ако някой желае, мога да му я разкажа). Та така - при мен това си е дошло естествено! Дълго време се лутах между идеи за различни професии, но все модата си ме влече…

5. Paris - не ми се щеше да го пиша, защото не само за мен това е град мечта и не само мен така влече, но е факт! Обичам Париж! Обичам миризмата му, атмосферата - дори само спомена за него ме кара да се усмихвам! Последния път, когато бях там, не посетих основните туристически обекти - обиколих все места, също толкова емблематични, но не съвсем така популярни - например вместо на Айфеловата кула, аз се качих на кулата Монтпарнас и не само защото няма опашка за билети. Един писател - парижанин, който е бил против това кулата да си остане завинаги издигната е казал, че любимото му място е точно там - в ресторанта на Айфеловата кула, защото само от там тя не се вижда. Та затова и аз не се качих на нея - предпочитам гледка, в която тя да присъства!

4 comments:

Become a true Goddess said...

Страхотно интервю.На мен би ми било интересно да чуя цялата история свързана с Шанел:))

Unknown said...

На мен също! Мисля, че Ели е страхотен блогър, пожелавам й успех с предстоящите начинания, най-вече професионалните такива :)

Plami said...

Ели се е описала супер добре :))) Един от най-слънчевите и позитивни хора, които познавам <3

SM said...

Наистина страхотен пост. А аз вече съм изключително щастлива да познавам Ели и на живо =)