13 June, 2011

FIVE on FIRE: with Toni

Знаете, че обикновено представям гостите си в петък, за да завърша седмицата по един по-положителен начин, но този път реших да я започна по такъв. А какво по-добро начало от човек, който твори и вдъхновява околните. Тя се казва Тони и прави невероятно красиви неща от хартия, предимно картички и скрапбук страници. Излишно е да казвам, че са повече от великолепни. Винаги съм се възхищавала на такива хора, защото за изработката на една единствена картичка, се изисква изключителна прецизност, търпение и талант, разбира се.

За първи път разбрах за Тони от блога LaMartinia и с ръка на сърцето мога да кажа, че се влюбих в творенията й. Тя е човек на изкуството - твори, пише, че даже и снима. Така че, ако все още не сте видели блога й Творения и вдъхновения, непременно го сторете. А ако искате да се сдобиете с една от тези уникални картички, може да го направите тук или просто да пишете на Тони.

Тони, сърдечно ти благодаря за участието и творенията, които правиш с огромна любов и желание! :)

Ето и 5-те неща на Тони.

Текст и фотографии: Тони

Първата мисъл, която ми хрумна, когато получих тази толкова интересна покана, бе как ще успея да изброя само… пет любими неща. Та аз мога да изпълня цели страници с дреболии, които стоплят душата ми. Затова още в самото начало реших да изключа близките си – не че не са ми по сърце, но може и да се обидят, ако ги категоризирам като любими „неща”. После реших да се проявя като един много систематичен и подреден човек (уви, в реалния живот рядко проявявам тези си качества) и да направя пет категории, в които да включа възможно най-много от любимите си неща.

Категория № 1
Хартия
В тази всеобхватна категория ще включа какво ли не: книги, защото не мога да си представя живота ми без тях, картички – защото ми позволяват да бъда творец, да имам блог, магазинче в Етси и да се забавлявам всеки ден, скрапбук-страници – защото благодарение на тях създавам хроника на семейния ни живот и запечатвам най-интересното от детството на малчуганите ми.

Категория № 2
Фотография
От м.декември 2009г. снимам всеки божи ден. Оттогава следвам неотклонно проекта 365 дни и дори и да не проявявам особен талант във фотографията, имам хиляди снимки, които са уловили безценни моменти от ежедневието ни. Спомням си как веднъж на въпроса – ако къщата ви гори, коя вещ ще грабнете първо, на мен и през ум не ми мина за документи, пари или ценности – моментално си помислих – първо взимам фотоапарата и дисковете със снимки.

Категория № 3
Интернет
Тук нещата вече избиват на пристрастеност. Още несъбудила се, сядам пред компютъра, малко преди да си легна - отново съм там. На работа съм пред компютър по осем часа на ден. Всъщност не че се оплаквам – пристрастеността ми е очевидна, но пък добре дошла. Та къде другаде мога да открия непрестанно вдъхновение, интересни личности, добри приятели. Къде другаде мога да научавам всеки ден по нещо ново и да правя открития – е, не в смисъл научни открития, но открития от рода на това за какво могат да бъдат използвани счупени чаши и стари тениски, как да направим най-вкусните палачинки и какво пише в новия брой на Oprah. Пък и си падам по онлайн-пазаруването :))

Категория № 4
Пътувания
Ето всъщност кой е единственият начин да бъде излекувана от пристрастеността си към информационните технологии. Да бъда някъде далеч. Да пътувам. Именно това за мен е най-добрият начин да си почина. Единствено тогава напълно се откъсвам от заобикалящото ме ежедневие и изключвам от безкрайните мисли, ангажименти и задачи. Връщам се заредена с енергия, освежена, вдъхновена и очакваща с нетърпение… пак да седна пред компютъра :))

Категория № 5
Минимализъм
Обичам правите линии, неподправените цветове, простора, усещането за свобода. Стремя се да освободя пространството около себе си. Да не купувам излишни вещи. Да не поемам излишни ангажименти. Да не съм заобиколена от негативни хора и хора, които ме натоварват. Стремя се към чистота в мислите и чистота в живота си.

7 comments:

Thrift_Queen said...

Тони е интересна личност с хубав блог:)
книгата я няма, поръчах я от амазон:)много е любопитна

Dani said...

С удоволствие следа блога на Тони
и се радвам, че тук открехва завесата за някои важни неща в живота!
"Чистота в мислите и в живота"-какво по-хубаво от това!
Радвам се, че я поканихте да ви гостува!
Поздрави и хубава седмица!

nessy said...

Радвам се, че ви харесва! :)

Toni said...

А аз благодаря за поканата! За мен беше истинско удоволствие :)

Unknown said...

Поредното благодаря и от мен, че ни представяш такива прекрасни хора всяка седмица :) Адашката има истински талант, пожелавам й да продължи да го развива!

Le said...

Харесва ми да чета Тони и с всеки следващ неин текст все повече свиквам с мисълта, че я познавам добре, а всъщност никога не съм я срещала!

LaMartinia said...

Бях пропуснала участието на Тони - вдъхновяваща както винаги!