24 June, 2011

FIVE on FIRE: with Inspiration Exists

Много от вас познават днешната ми гостенка. Тя се казва Ива и е автор на блога Inspiration exists. Името му само по себе си говори достатъчно - блог, който е истинско доказателство, че вдъхновенията съществуват под всякаква форма. Тя е страшно мил човек и притежава едно изключително европейско излъчване и стил.

За първи път попаднах на блога преди няколко месеца и това, което ме накара да се връщам отново и отново, е това, че се отличава от многобройните модни блогове в интернет пространството. Усеща се индивидуализмът и желанието, с което тя пише всеки един свой пост. Така че, ако все още не сте посетили този "подиум" върху, който дефилират вдъхновяващи аутфити, непременно го сторете днес, сега, веднага.

Иве, благодаря ти за участието, пожелавам ти успех и винаги да намираш вдъхновения за себе си!

А сега ви представям петте неща, които я правят щастлива. :)

Текст и фотографии: Inspiration exists

1. Приятелите, женските сбирки и хубавата музика – обичам да прекарвам свободното си време сред приятели, в непринудената атмосфера на любимите ми заведения по „Шишман” и „Славянска”. Женските сбирки са истинска терапия за мен, освобождаване от работното напрежение, споделяне на впечатления и клюки, както и повод да се „издокараме” и да си сложим новите рокли. Не мога да изкарам и ден без да слушам музика – обикновено фънк, хип хоп и реге, когато съм в добро настроение, и много Депеш, когато се чувствам изгубена, неудовлетворена или просто искам да си припомня коя съм. Това е групата, която отразява моята същност, и която никога няма да ми омръзне.

2. Моята София започва сутрин от малките улички Каравелов и Венелин, спуска се под ятата с гълъби през градинката на Седмочисленици, продължава по Графа и Солунска, за да се разгърне на връщане през любимите Шишман и Славянска, през сенките на каращите на Паметника и да приключи с величествения залез от балкона на фона на Борисовата градина. И въпреки че не е такава, каквато бих искала да я виждам, София продължава да ме вълнува с аромата на липи, с усещането за познатост, със спомените, които дебнат от всеки ъгъл в любимото ми каре от улици.

3. Вода, море и слънце – това са моите източници на основни източници на енергия и позитивно настроение. Вероятно от зодията „Риби” ,постоянно търся контакт с водата, действа ми пречистващо, зареждащо, кара ме да се чувствам истински свободна и себе си. Обожавам лятото да се препичам на слънце и зимата е истинско предизвикателство за организма ми – за да избегна депресиите, настинките и лошото настроение си позволявам умерени дози солариум.

4. Вегетарианство – Моят приятел бе този, който ми даде тласък да се обърна към здравословния начин на живот – не със забрани или ултиматуми, а с мисъл за това, което ям и искам да бъда. Повече от 10 години вегетарианството за мен е начин на живот, стимул да бъда по-добър човек и да се чувствам комфортно в кожата си.

5. Рисуване, творчество и мода – от малка рисувам, а модният дизайн дълго време бе мое хоби и страст. По редица причини избрах друга посока на развитие, но творческият импулс е все така силен и се опитвам в малкото свободно време да му давам поле за изява.
„Вдъхновението съществува, но трябва да те срещне докато работиш.”

10 comments:

LaMartinia said...

Чудесно участие и гостенка, поздравления и за двете!

Unknown said...

Ива наистина изглежда един прекрасен, мил и вдъхновяващ човек, а блогът й е вдъхновявал често и мен. Много точно е избрала името му! Поздравления за двете ви за този прекрасен материал :)

Софи К. said...

Харесвам блога й. Следя го редовно. Явно и като човек е много мила!

Anonymous said...

Ива е изключително рядък тип човек, почти на изчезване в днешно време. Любезна, дипломатична, ерудирана, с дълбок интерес към живота и още по-големи познания в модата. Следя блога й ежедневно. Това, на което й се възхищавам, е че МНОГО индивидуална и строго вярна на стила си, без да му изневерява, предавайки се на моментни тенденции и изгубвайки идентичността си.

Пожелавам й сърдечно УСПЕХ, защото го заслужава. Тя е пример, че вдъхновението наистина съществува.

Yana said...

Още едно поздравление за избора на гост!Блогът на Ива е вдъхновение и за мен, а гостуването и тук показва, колко очарователен човек е.Благодаря и на двете за изчетената на един дъх статия! :-)

Become a true Goddess said...

Страхотна статия.Блогът е наистина неизчерпаем източник на вдъхновение-от доста време го следя и тя винаги успява да ме изненада с невероятен тоалет.Страшно ми хареса мисълта в края на интервюто.

Inspiration exists said...

Благодаря ви много за топлите думи, накарахте ме да се усмихна! :)

Thrift_Queen said...

neznam kakvo da kaja za Iva, osven che sum gorda da buda neina priatelka:) tia e i prichinata da zapochna svoiat blog:) vinagi e razlichna, stilna i usmihnata:)

Unknown said...

И аз като Иво съм пристрастена към блога й и го преглеждам ежедневно. Винаги съм щастлива, когато засека Ива - винаги зарежда с положителна енергия, винаги вдъхновява!

Ivelina FriChic said...

Това е човек, за който мога само да кажа, че съжалявам че не познавам лично!
Перфекционизъм, постоянство и индувидуалност - качества, които много рядко може да срещнеш у един млад човек в бг. Пожелавам й да развива дълги години страстта си ;)