16 April, 2011

A Style Guide by Ines de la Fressange

В началото на месец април излезе книгата Parisian Chic: A Style Guidе на Ines de la Fressange, по-известна като музата на Chanel. В книгата са включени илюстрации, рисунки и надписи встрани, които обясняват как лесно да постигнеш мечтания парижки шик.
Съвети и препоръки от кухнята за всичко - от магазините, от които да пазаруваш, до каква козметика да използваш и дори как да декорираш дома си. Заедно с уроци по комбиниране на стилове и шопинг в мъжката секция на H&M. И не на последно място Инес забранява подражаването на всякакви погребани модни икони.

Дори и да не сте родени в Париж, може да изглеждате като една истинска парижанка, казва Инес, която всъщност е родена в Гасин, но прекарва почти целия си живот в столицата. В серия от артистични улични снимки, дъщеря й и самата тя демонстрират основите на гардероба, които е нарекла "Великолепните седем", както и аксесоарите, с които да ги комбинираме. Според нея всяка жена трябва да има един черен блейзър, V образен пуловер, кожено яке, топ без ръкави, малка черна рокля, тренч и джинси.

Сигурна съм, че книгата крие още много интересни неща. Ще направя всичко възможно да се сдобия с нея! Междувременно ето и едно интервю на Инес, което си заслужава да прочетете.

5 comments:

Become a true Goddess said...

Много интересна публикация..Даже ми се иска да пробвам днес визия подобна на снимка номер 7.
Благодаря за вдъхновението.Весели празници.

nessy said...

Весели празници и на теб! :)

Unknown said...

Оуу, Нес, нали знаеш, че съм голяма фенка на модните книги :D Въпросната изглежда доста интересна, много ще се радвам, ако споделиш от къде мога да си я взема :D

nessy said...

Тони, намерих от къде може да се закупи (http://import.book.store.bg/product/id-2080200739/parisian-chic-a-style-guide-by-ines-de-la-fressange.html), но излиза около 100 лв. и мисля да поизчакам още малко, защото все пак е сравнително нова. :))

Unknown said...

О, да, определено. И аз май така ще направя, все ще се появи някъде и из БГ книжарниците. Мерси все пак! :*